Kotimainen on uusi musta

Kotimainen on uusi musta

Osta vastuullista myös Black Fridayna

Black Friday on täällä taas. Me Kotimailla puhumme vastuullisten ja onnellisten vaatteiden puolesta, ja Black Friday herättää monenlaisia ajatuksia. 

Pohdimmekin pitkään, haluammeko olla Black Friday -hulinoissa mukana. "Osta, koska on halpaa" -ajattelu on jotain, missä me emme halua olla mukana. Mutta sitten totesimme, että haluamme antaa kuluttajille vaihtoehdon. Emme kuitenkaan halua halpuuttaa suomalaisen työn hintaa. Hyvin suunniteltu tuote maksaa. Hyvistä materiaaleista valmistettu vaate maksaa. Hyvin ommeltu vaate maksaa. Meidän verkkokaupassamme et näe huikeita alennusprosentteja. Emme halua, että kukaan ostaa kaappinsa jotain, jossa on vielä vuoden päästä jouluna hintalaput kiinni. Meidän mielestämme on paljon järkevämpää ostaa yksi ihana vaate vähän kalliimmalla kuin 5 ei-niin-kivaa halvalla.

Siispä pysähdytään hetkeksi. Mitä sinulla on päällä juuri nyt? Tiedätkö, missä päälläsi oleva paita on ommeltu? Tiedätkö, onko ompelija saanut sen palkan, mikä hänelle kuuluu? Käytätkö paitaa usein, onko se ehkä suosikkivaatteesi? Onko sinulla hyvä olla se päällä? Joko olet tutustunut Eetti ry:n Lempivaate-kampanjaan? Lue lisää Eettisen kaupan puolesta ry:n jutusta Mitä sinä tiedät lempivaatteestasi? 

Kotimai.fi Black Friday -alennus

Kotimai.fi tarjoaa perjantaina 27.11.20 Ale-kategorian vaatteista 15 % lisäalennuksen koodilla BLACK

Verson Puodin protea-kuosi

Järki mukana -vinkkejä

Alennusta on ihana saada, mutta järki kannattaa pitää ostoksilla mukana.

1. Selvitä tuotteen alkuperä. Onnettomissa olosuhteissa valmistunut tuote ei innosta.

2. Tarvitsetko? Ota hetki aikaa, jos vastaus on edelleen kyllä, on ostos harkittu, go for it!

3. Alennukset. Huippualennukset kertovat, että jollekin jäi todennäköisesti luu käteen. Yleensä nämä vähäosaiset lenkit sijaitsevat tuotantoketjun alkupäässä. Ajatusleikkinä voi miettiä millä prosentilla olisi itse valmis tinkimään tuloistaan.

4. Muista, että hinnoittelu ei ole aina läpinäkyvää. Hurjat alennusprosentit on mahdollista saada näkyviin yksinkertaisesti lähtöhintaa ylöspäin hilaamalla.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti