Mitä tapahtuu verkkokaupan vaatepalautuksille?

Mitä tapahtuu verkkokaupan vaatepalautuksille?

Kotimai vaatteita pinkissä pussissa

Verkkokauppaostos olikin huti ja haluat palauttaa tuotteen.
Mutta minne palautusvaate päätyy ja mitä sille tehdään?

Meillä Kotimailla kaikki asiakaspalautukset tulevat omalle varastolle, jossa tuotteiden kunto tarkistetaan: onhan tuotelaput kiinni, näyttäähän tuote edelleen käyttämättömältä ja uudenveroiselta. Jos näin on, palautetulle vaatteelle näytetään vähän tarraharjaa ja jos se on kovin ryppyinen, höyrytämme sitä kevyesti. Tämän jälkeen tuote palaa myyntiin ja palautuksen tehnyt asiakas saa maksupalautuksen tililleen.

Tässä välissä onkin hyvä antaa asiakkaillemme erityiskiitokset! Tuotteita tilataan maltillisia määriä kerralla ja tuotepalautuksia tehdään siksi, että malli ei ollutkaan sopiva. Myös vaihtoja tehdään jonkin verran, jos koko on ollut väärä.

Valitettavasti varsinkin suuret verkkokaupat törmäävät myös ns. ”bileshoppailijoihin”, eli asiakkaisiin, jotka tilaavat vaatteita suuria määriä kerralla. Vaatteita ei ole alkuperinkään tarkoitus ostaa omaksi, vaan niillä ehkä leikitään muotinäytöstä tai pahimmillaan käytetään kerran, pari ennen palauttamista. Sen lisäksi että tällainen ”vaatelaina” on vähintäänkin kyseenalaista, sillä on myös aivan turhia ilmastovaikutuksia. Kun pakettia kuljetetaan, kuljetuksista tulee aina päästöjä.

Jos vaatetta ei ole alun perinkään tarkoitus ostaa, syntyneet päästöt ovat aivan turhia. Mitä kauempaa Suomesta vaate tulee ja mitä kauemmas vaate Suomesta lähtee, sen suuremmat päästöt. Jos aihe kiinnostaa, tästä on mielenkiintoinen dokumentti Yle Areenassa: Spotlight Pakettirumban piilotetut päästöt.

Palautusoikeus on asiakkaalle hyvä juttu. Varsinkin verkkokaupasta ostaessa voi olla vaikeaa saada tuntumaa kankaasta, miten vaate istuu tai onko se muuten itselle sopiva. Kivijalkaliikkeessä voi käydä sovittamassa vaatetta sovituskopissa, mutta verkkokaupassa oikea koko pitäisi osata päätellä tuotekuvien, tuotetekstien ja mittataulukon avulla. 

Vaatteen istuvuus on myös aina makuasia: toiset pitävät väljemmästä ja toiset tyköistuvammasta. Vinkkinä muuten, että jos tuotteesta on mittataulukko ota esiin mittanauha ja vastaava vaate vaatekaapistasi. Vaatteen todellisen koon saat parhaiten selville, kun katsot vaatteen mitat mittataulukosta ja vertaat niitä sinulla käytössä olevaan vaatteeseen. 

Kotima.fi:ssä voit tehdä ostoksia hyvällä omalla tunnolla. Vaatteet on valmistettu lähialueilla. Paketit lähtevät Janakkalasta ja palautuspaketit palaavat samaan paikkaan. Meidän pakettimme harrastavat pelkästään ”kotimaan matkailua” ja ilmastovaikutukset jäävät pieniksi. Hävikki on minimoitu ja palautettu tuote palaa yleensä aina myyntiin.

Pienenä muistutuksena vielä, että hygieniasyistä palautusoikeus ei koske kaikkia tuotteita. Tällaisia tuotteita ovat korvakorut, sukat, sukkahousut ja kosmetiikkatuotteet.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti